de - ruimte


De enige bron van kennis is ervaring.

Albert Einstein

Coming up

Op de agenda site vindt je altijd een overzicht van actuele evenementen in en van de-ruimte. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe evenementen, geef je dan graag op via info@de-ruimte.net voor de nieuwsbrief.
Privacy statement                                                     Algemene Voorwaarden                                                                      Disclaimer2019
Mei

Zondag, 26 mei  

11.00h – 18.00h  

Open Dag van de-ruimte


Gratis Workshops & Gezelligheid in de tuin
Kom kennis maken met de magische sfeer van de ruimte en de mensen, die hun passie op deze open dag in vorm van gratis workshops willen delen...

Onderstaand programma onder voorbehoud. Je kunt je per workshop aanmelden via de mail of op de dag zelf kijken waar nog plek is.
Programma

Hatha Yoga  Kennismakingsworkshop voor alle niveaus

Bianca Groen

Tijd: 11.00h - 11.45h


Ik ben Bianca Groen en geef al langere tijd met veel plezier Hatha Yoga les. De lessen die ik geef zijn toegankelijk en opbouwend voor iedereen met of zonder yoga ervaring. De ruimte om (weer) even tijd aan jezelf te geven staan centraal door de persoonlijke aandacht en ervaren begeleiding in een ongedwongen sfeer.
Ik reik oefeningen aan die je de mogelijkheid geven om meer lichaamsbewust te worden middels je eigen grenzen die je daarin tegenkomt. Het gaat vooral om het stukje rust en ontspanning die je voor jezelf zal gaan ervaren. Houdingen volgen elkaar vloeiend op en worden soms wat langer aangehouden zodat je meer verdieping en ruimte zult gaan creëren. Aandachtspunten zijn ook de pranayama (ademhaling), meditatie en visualisatie. De les wordt afgesloten met een fijne eindontspanning/savasana en wie nog zin en tijd heeft, een kopje kruidenthee.
Ik zie je graag tegemoet op de mat!


A
anmelding & Info:
      bianca-yoga@hotmail.com         06-16612890

Kennismakingsworkshop Mindfulness voor kinderen (4-11 jaar)

Katja Nederhoed

Tijd: 11.45h - 12.30h

We gaan op een speelse manier kennismaken met Mindfulness. Allereerst ontmoeten jullie Kikker Kees. We ontdekken samen wat we allemaal kunnen leren van een kikker. We doen samen een oefening waarbij we ervaren wat we vanbinnen voelen. Hier praten we daarna even over en maken we ons lijf nog even goed wakker door met aandacht te bewegen en sluiten we af met een kikkermeditatie.

Ouders en/of opa’s en oma’s kunnen ook mee doen in deze proefles. Doe vooral makkelijk zittende kleding aan!

Na de les hoor ik graag wat jullie ervan vonden en kunnen jullie meer informatie krijgen over mijn aanbod. Het is dan ook mogelijk om jullie kind aan te melden voor een Mindfulness training van 8 weken.

Ik heb mijn certificaat behaald voor Mindfulness Kindertrainer; Methode Eline Snel, aan de Academie voor Mindful Teaching. Hiermee kan ik de “Aandacht werkt” training geven aan kinderen van 4-7 (8) jaar en 8-11 (12) jaar. Daarnaast ben ik gediplomeerd pedagoog, gezinscoach en trainer.

Aanmelding & Info:         katja@focusonfamilies.nl                 06-19840011

Kennismaking Familie opstellingen

Susanne Heijnen

Tijd: 12.30h - 13.15h

Mijn naam is Susanne Heijnen (opstellingen Buiten Verwachting) en naast mijn baan als ambulant specialistisch jeugdzorgwerker ben ik gecertificeerd opvoed- en familie opsteller.

Bij het systemisch werken met familie opstellingen gaan we er vanuit dat gebeurtenissen in een familie gevolgen kunnen hebben, dat patronen onbewust zelfs generaties kunnen worden doorgegeven. Deze gevolgen zijn niet altijd zichtbaar maar kunnen zich wel uiten in symptomen en patronen zoals bijvoorbeeld; te maken hebben met onverklaarbaar verdriet of boosheid, moeite hebben met relaties, burn-out klachten, etc.


Een familieopstelling kan inzicht en informatie geven over de onderliggende onbewuste dynamieken oftewel 'de onderstroom'. Tijdens deze workshop kan je kennis maken met de kracht van een opstelling. Door een aantal oefeningen laat ik je dit ervaren.

Familie opstellingen is voor iedereen met of zonder ervaring. Wees dus welkom!

 

Aanmelding & info:    opstellingenbuitenverwachting@gmail.com


Tsa Lung - Tibetaanse Yoga voor alle niveaus

Samko Gangri Buchung

Tijd: 13.15h - 14.00h

Deze Tibetaanse vorm van yoga werkt intens op het subtiele lichaam of energie lichaam. De combinatie van adem retentie met fysieke bewegingen en visualisaties brengt de wind-energie in het lichaam in beweging en maakt daardoor contact met de diepste plekken in ons systeem. De fysieke oefeningen zijn zeer dynamisch en krachtig en vormen een grote bijdrage voor het zelf-helende vermogen en de fysieke en mentale gezondheid.

De workshop wordt gegeven door Samko, een Tibetaanse monnik, opgegroeid en zijn hele leven gestudeerd in Tibet. De workshop is toegankelijk voor beginners en gevorderden. Eventuele fysieke beperkingen of letsel graag voor begin aangeven zodat Samko er rekening mee kan houden in de oefeningen.

Aanmelding & info:          info@de-ruimte.net             06 477 69 507 (Tanja)

"Geef jezelf een opkikker"

Kennismaken met de Wim Hof Methode

Desiree Ho-Meau-Long

Tijd: 14.00h - 14.45h

De Wim Hof Methode maakt gebruik van een intensieve ademhalingsoefening en koudetraining. Ik nodig je van harte uit voor de kennismakingsworkshop op 26 mei. Krijg meer energie, geef je immuunsysteem een boost en ontdek je mentale en fysieke kracht:“Geef jezelf een opkikker”.

Ik ga uitleggen wat de methode inhoudt, hoe je al kunt profiteren van de voordelen na de kennismaking en wat de positieve effecten ervan zijn op je mentale en fysieke gezondheid.  We gaan een intensieve ademhalingsoefening doen zodat je meteen kunt ervaren wat het voor je doet. De ervaring met kou kun je al beleven door zelf koud af te douchen. Ik heet je van harte welkom en ontmoet je graag op 26 mei.

Aanmelding & info:             06 22 415 838                   dho@post.com                      www.brainbodycompany.nl

 

 

Meditative Slow-Flow Yoga

Tanja Keijlewer

Tijd: 14.45h - 15.30h

In deze meditatieve yoga sessie laat ik je kennis maken met de harmonie tussen ademhaling en beweging. Vanuit de traditie van de transformatieve yoga maak je contact met het effect van je gedachten en gevoelens op de naar binnen en naar buiten gerichte bewegingen van je lijf. Je ademhaling is de motor van de in elkaar overvloeiende houdingen waarbij "bevroren" of "verstopte" plekken aangeraakt en letterlijk in beweging gebracht worden.
De zachte ontlading bevordert
integratie van geïsoleerde stukken en er ontstaat nieuwe ruimte in het lichaam.
In de stilte is er heldere aandacht voor nieuwe keuze mogelijkheden.

Aanmelding & info:      info@de-ruimte.net      06 47 69 507

Meer Ruimte & Rust in Hoofd & Lichaam met Access Bars®

Marloes Valkering

Tijd: 15.30h - 16.15h


 

Toe aan meer Rust & Ruimte in Hoofd & Lichaam? Hoe zou het zijn om met meer gemak en plezier te creëren en  te ontvangen? Gun jij jouzelf dit Prachtige Cadeau? Met meer Gemak & Plezier oude ballast loslaten? Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat was 3 jaar geleden ook mijn overtuiging! Nu Weet ik beter, Ervaren is Weten..

Tijdens de open dag in De Ruimte vertel ik je graag meer over deze wonderlijke methode & deel ik ook een aantal praktische Tools die je in het dagelijkse leven kunt toepassen.

Zelf bars sessies leren geven in één dag, mogelijk? www.bewust-geluk.nl

Bij een Access Bars sessie wordt de lading van oa. trauma's, oordelen, belemmerende Overtuigingen-patronen, eraf gehaald.

Hierdoor ontstaat meer RUST & R U I M T E om Nieuwe KEUZES te maken.


Aanmelding & info:   Marloes Valkering            WWW.BEWUSTGELUK.COM


 

Teaser Masterclass Bodywork for Everybody

Branka Zgonjanin

Tijd: 16.15h - 17.00h

Everyone has shoulder and neck issues. Massages are expensive and sometimes you just need a quick fix.

 

How about learning how to do it yourself? A Masterclass suitable for professionals and non-professionals.

 

In this lesson Branka, who is a professional dancer, teacher and massage therapist specialised for back and neck issues, will teach you how to effectively “open the wings”. The wings refer to the shoulder-blades where most of the tension is build up. This tension affects further shoulders and the neck, and sustains bigger issues in the upper back. Tension in the shoulder-blades most often comes from the activity of the hands (computers, phones, manual work) or from habitual stress.

 

We practice in comfortable and soft clothes.

 

Info & Subscription: info@brankazgonjanin.com       +31616301614

Liggende Klank Meditatie in & van de-ruimte

Tanja Keijlewer

Tijd: 17.00h - 17.30h

Als afsluiting voor deze dag nodig ik je uit voor een liggende klank meditatie. Laat je meenemen op reis naar binnen door de sferische klanken van kristallen en Himalaya klankschalen. Vanuit het rijke scala aan boventonen ontstaat er een zee van klank waardoor je gedragen wordt. Los van een fysiek, emotioneel of mentaal verhaal kun je klank en daarmee de essentie van jezelf ervaren, bewustzijn en stilte vertaald in trilling en klank, de waarnemer en degene die ervaart tegelijkertijd.

De frequentie van de schalen werkt diep door op het fysieke lichaam en je gehele energiesysteem, verzachtend en verruimend op alle gebieden.

Aanmelding & info:   info@de-ruimte.net      06 477 69507

Juni

Zaterdag,  1 juni 2019 

10.00h – 17.00h  

Stilte Dag Retraite: Inner Landscapes

Journey into Quietness - Surfing the Inner Waves - 2nd chakra

o.l.v. Tanja Keijlewer & Branka Zgonjanin

...Explore your inner landscapes and be-friend the silence within that teaches us how to safely navigate on the ocean of life and surf the inner waves

This retreat will combine a couple of complimentary body and mind practices: meditation, Yoga, chakra healing, walking, movement/dance practice. They will be interwoven with silence (except for the introduction talk and after-talk).

During the day we serve homegrown local medicinal thee (to warm stomach and the heart) and in the middle of the day we will have a warm vegetarian/vegan lunch together.

The participants will receive the full program by mail before hand.

Min. people:   4

Max people:   10

Investment:  75,00 EUR (€ 65,- for people that have have taken part before)

Subsription:  info@de-ruimte.net

Yogavakantie Barco de Avila, Spanje

Vrijdag, 14 juni  t/m  21 juni 2019

Tanja Keijlewer & Baldwin van der Helm

De volgende yogaweek vindt plaats in het pittoreske  Barco de Avila, gesitueerd in het indrukwekkende landschap van de Iberische bergketen Sierra de Gredos. Met het adembenemend uitzicht op de bergen en direct naast de rivier ligt ons privé  landgoed met sprookjesachtige tuinen, die uitnodigen voor yoga en meditatie.

Meer info...

Max. deelnemers:   12  (nog 1 plaats beschikbaar)

Kosten:                  € 535,-  ( 2 persoons kamer )

Vrijdag, 28 juni

09.15h – 16.30h

Dag Retreat Yoga en Opstellingen - Rust en ruimte, om te voelen en te ervaren

Ehud Neuheaus en Marlinde van Hedel

Als je merkt dat je rust en ruimte kunt gebruiken om stil te staan bij de themas die in jouw leven spelen is deze dagretreat voor jou. Wanneer je dit graag vanuit het ervaren wil benaderen, in plaats vanuit het denken. We nemen je mee in een nieuwe manier om inzichten te verkrijgen. Deze dag zetten wij yoga oefeningen en (kleine) opstellingen in om dat te bereiken. Samen creëren wij een fijne sfeer met een kleine groep deelnemers. Het is niet nodig om enige kennis of ervaring van yoga of opstellingen te hebben. Je bent van harte welkom.

Programma Lees meer...


Tijd:                          09.15h - 16.30h 

Max deelnemer:        10 

Aanmelding & Info:  
yogaenopstellingen.nl

Bijdrage:                   € 150,-  (via de-ruimte ontvang je 10% korting met de code RUIMTE10 bij inschrijving)

Zaterdag,  29 juni 2019 

11.00h – 13.00h  

Masterclass Bodywork for everyone

Open your wings and fly

Branka Zgonjanin, massage therapist, professional dancer & dance teacher
Let’s cut it short - everyone has shoulder and neck issues.

Massages are expensive and sometimes you just need a quick fix.

 

How about learning how to do it yourself? A Masterclass suitable for professionals and non-professionals.

 

In this lesson Branka, who is a professional dancer, teacher and massage therapist specialised for back and neck issues, will teach you how to effectively “open the wings”. The wings refer to the shoulder-blades where most of the tension is build up. This tension affects further shoulders and the neck, and sustains bigger issues in the upper back. Tension in the shoulder-blades most often comes from the activity of the hands (computers, phones, manual work) or from habitual stress.

 

During 2 hours of this lesson you will work with a partner. Each one will give and receive a body work treatment, so by the end of the lesson everyone will have “their wings open”. 

 


Info & Subscription: info@brankazgonjanin.com       +31616301614


Investment:            € 25,- 

(We give 20% discount for people who bring their own partner, with an aim to stimulate your easier application of this lesson.)

Max participants:     16

We practice in comfortable and soft clothes. 

 

 

Archief 

2019

Zondag,  5 mei 2019 

10.00h – 17.00h  

Stilte Dag Retraite: Inner Landscapes

Journey into Quietness - Surfing the Inner Waves - 2nd chakra

o.l.v. Tanja Keijlewer & Branka Zgonjanin

Vrijdag, 29 maart   t/m  Maandag, 1 april 2019

Vrouwenweekend Yoga & Detox           

Lang Weekend Ardennen  (bij Monschau)   

o.l.v. Tanja Keijlewer  

Zaterdag, 23 februari

20.00h – 22.00h  

Yin Yoga Special met live didgeridoo en klankschalen

o.l.v. Tanja & Paul

Vrijdag, 25 januari 2019 

09.15h – 16.30h

Dag Retreat Yoga en Opstellingen - Rust en ruimte, om te voelen en te ervaren

o.l.v. Ehud Neuheaus en Marlinde van Hedel

2018

Zaterdag, 1 december 2018 

20.00h – 22.00h  

Yin Yoga Special met live didgeridoo en klankschalen

o.l.v. Tanja & Paul

Zaterdag, 1 december 2018 

09.15h – 16.30h

Dag Retreat Yoga en Opstellingen - Rust en ruimte, om te voelen en te ervaren

o.l.v. Ehud Neuheaus en Marlinde van Hedel

Dinsdag, 13 november 2018 

09.15h – 16.30h

Dag Retreat Yoga en Opstellingen - Rust en ruimte, om te voelen en te ervaren

o.l.v. Ehud Neuheaus en Marlinde van Hedel

Zaterdag, 20 oktober 2018 

10.00h – 13.00h  

Stilte Ochtend - Silent yoga for the heart

o.l.v. Tanja

Zaterdag, 20 oktober 2018 

20.00h – 22.00h  

Yin Yoga Special met live didgeridoo en klankschalen

o.l.v. Tanja & Paul

Dinsdag, 25 september 2018 

09.15h – 16.30h

Dag Retreat Yoga en Opstellingen

Rust en ruimte, om te voelen en te ervaren

o.l.v. Ehud Neuheaus en Marlinde van Hedel

Yogavakantie Ardennen


Nisramont, Belgische Ardennen
Vrijdag, 7 september  t/m

 14 september 2018

Zondag 8 juli 2018  

10.00h – 16.00h 

Mindfulness Stiltedag  

1 daagse Meditatie dag

o.l.v. gecertificeerd mindfulness trainer Sandra Schoonhagen 

Vrijdag, 11 mei  t/m  maandag, 14 mei


Lang Yogaweekend

Waimes                                           

Belgische Ardennen

o.l.v Tanja


Vrijdag, 13 april tot maandag, 16 april 2018

Vrouwenweekend Yoga & Detox

Lang Weekend Ardennen

Wirtzfeld, Belgische Ardennen  

o.l.v. Tanja

Zaterdag, 7 april

14.00h - 17.00h

Introductie cursus Thaise massage 


o.l.v.
Cleo Tjitrodipo

Zaterdag, 10  maart 

Finissage expositie
  "contact"

12.00h - 17.00h

Feestelijke afsluiting expositie

etsen en schilderijen geïnspireerd door yoga


Kunstenares: Pascale Lefebvre

Vrijdag, 23 februari

20.00 - 22.00h  

Yin Yoga  Special  

Relaxen in zachte ondersteunde yoga houdingen met Live Didgeridoo & Klankschalen

 o.l.v. Tanja & Paul

 
 
Vanaf Maandag, 8 januari, weekelijks

19.00h - 20.30h

Dance & Movement


Movement & dance, realease techniques, bodywork, ...


o.l.v.
Branka Zgonjanin


Zaterdag, 13 januari

10.00h - 17.00h

Yoga & Zangles
o.l.v. Chaja van der Heide & Tanja Keijlewer
Zondag, 7  januari

16.16 h - einde open

Focus Pocus2017

Zaterdag 2 december 2017  

13.00h – 18.00 uur 

Mindfulness Stiltemiddag 

o.b.v.  mindfulnesstrainer Gerard Kleijn van Mindfulnesspraktijk Amsterdam

(gecertificeerd mindfulnesstrainer categorie 1 aangesloten bij de  beroepsvereniging VMBN)


Zaterdag, 21 oktober  

14.00h – 17.00h

Feldenkrais Workshop


door  Erik Winkelmann
Vrijdag 6 oktober  t/m  9 oktober 2017


Vrouwenweekend

Yoga Detox lang weekend Ardennen


Vieuxville,Belgische Ardennen

o.l.v. Tanja

Donderdag 21 september t/m 16 november 2017  

19.30h – 22.00h 

8-Weekse Mindfulness Training

- aandacht, met een open frisse blik de wereld zien -

De training wordt aangeboden door Sandra Schoonhagen, gecertificeerd VVM mindfulness trainer


Zondag 17 september 2017

12.00h – 17.00h

Workshop proeverij & gezelligheid in de tuin

Yoga, Mindfulness, Stoelmassage, Access bars, Zangles, Reading, Feldenkrais


met Nanda Koeman, Tanja Keijlewer, Chaja van der Heide, Mirjam van Remmerden, Sandra Schoonhagen, Marloes Valkering, Paul Huber, Erik Winkelmann & Vanessa Vink
Zondag 11 juni – Zaterdag  8 juli – Zondag 10 sept. 2017

13.30h – 16.30h 

In je element aan de Amstel 

OpenFloor buiten& binnen, dans het leven Nu, los of als cyclus te volgen


o.l.v. Monika Körscher, gecertificeerd 5Ritmes en OpenFloor docent

Zondag 11 juni 2017  

10.30h – 11.45h 

Ouder Kind Workshop – ‘Een relaxte ontdekkingsreis’ 

Een moment van liefdevolle aandacht voor elkaar 

o.l.v. Sandra Schoonhagen 

Zaterdag 17 juni 2017  

10.00h – 15.00h 

Mindfulness Oefen/Stiltedag 

o.l.v.  mindfulness trainer Gerard Kleijn

Zondag 18 juni 2017  

10.00h – 16.00h 

Mindfulness Stiltedag  

1 daagse Meditatie dag binnen én buiten in de natuur 

o.l.v. gecertificeerd mindfulness trainer Sandra Schoonhagen 

Zondag, 23 april 2017

9.30h - 17.00h

"Restoratieve Yoga" 

1-daagse Yoga Intensive incl. lunch

 o.l.v. Ganga Hoogendoorn

Zaterdag 15 april 2017  

10.00h – 18.00h 

Access Bars class   

o.l.v. Marloes Valkering 

Vrijdag, 3 maart 2017

20.00h - 22.00h

Yin Yoga special      

Yin Yoga met Didgeridoo & klankschalen 

 o.l.v.  Paul & Tanja

2016

Vrijdag, 9 december & Zaterdag, 10 december

Yoga kerst special      (2 losse avonden)

Yin Yoga met Didgeridoo & klankschalen 

 o.l.v.  Paul & Tanja

Zondag, 18 september 

12.00h – 14.30h

Workshop gezonde voeding

o.l.v. Thecla Dekker
2015

Zaterdag,   12 december 2015

 17.30h - 19.00h


klank concert

met o.a. kristallen klankschalen 

 o.l.v. Vandevi &  Joyce

 

Laat je onderdompelen in de tedere en heldere vibraties van kristallen klankschalen en meevoeren door de ruimte op de klanken van o.a. ocean drum, rain sticks, sjamanendrums, metalen klankschalen...

in de zachte sfeer van kaarslicht en warmte komen lichaam, geest en ziel tot rust. Bewuste ademhalingsoefeningen  openen de zintuigen en bereiden je voor op de geleide meditatie, die je comfortabel liggend op je matje dieper in jezelf brengt.

Van hieruit wordt je mee genomen op reis naar je innerlijke werelden door de klanken en vibraties van de verschillende instrumenten, die door de ruimte bewegen.

 

Zaterdag, 28 november en

Zondag,   29 november 2015
 

9h - 16.30h


2-daagse Yoga Intensive incl. lunch

eventueel losse dagen mogelijk
 

o.l.v. Ganga Hoogendoorn

Vrijdag, 23 oktober t/m

Zondag, 25 oktober 2015
 
Meza workshop, individuele healings &

ceremonie met Queros sjamanen

 

o.l.v. Don Marcos & Richard Aquayo

Op 23, 24 & 25 oktober 2015 komt Don Marcos samen met Richard Aquayo als onderdeel van een Europese reis voor een driedaags programma naar Nederland. Voor Inka Quero Don Marcos is dit de eerste keer dat hij zijn geboorteplek & Peru verlaat om met ons de teachings te delen op zijn negentigjarige leeftijd . Ook is het voor Don Marcos de eerste keer dat hij in contact komt met de westerse wereld, de eerste keer dat hij in een vliegtuig stapt, de eerste keer dat hij kennismaakt met de energieen van de modern wereld.

Ik ben dan ook heel dankbaar en blij dat wij de kans krijgen om er voor Don Marcos & Pachamama te zijn om dit bijzondere moment gezamenlijk te dragen en aan te gaan.

Don Marcos zal ons inwijden in de ceremonies met de heilige Inka Q'ero "Mesa"

Het seminar zal ons leren een connectie aan te gaan met de energie van de spirits Pachamama(moeder aarde) en de Apus(bergspirits) De spirits kunnen ons ondersteunen in het process van opschonen, reintergratie, en het intentisiveren van onze eigen levensenergie als ondersteuning en belangrijke bijdrage om Pachamama te healen.

In de workshops leer je hoe “een heilige Inka Qero Mesa” samen te stellen & er zorg voor te dragen,. Je leert welke specifieke healing elementen een rol spelen en hoe de healing & ceremoniele technieken toe te passen.

Het programma :

Vrijdag 23 oktober :

o 10.00 tot 17.00 individuele healingsessies van 45min per person

o 19.00-21.00 Offer ceremonie voor Pachamama & Apus (gratis inloop)

Zaterdag 24 & zondag 24 oktober:

o 10.00-17.00 Tweedaagse Workshop/seminar Inka Quero “Mesa”

(Lunchpauze 12.30-13.30) 

Bijdrage: (ALLE inkomsten gaan ten goede van de Queros community in Peru)

Individuele Healing 45 min :      €  90,-

workshop zaterdag & zondag:  € 240,-

Aanmeldingen via de mail: vuelo@online.nl

Rachel tel: 06-48362357

Urpichay,

Don Marcos & Richard Aquayo

In samenwerking met De Ruimte, Robin en iedereen die dit mogelijk maakt!

Zaterdag 11 april, zondag 7 juni,
zaterdag 29 augustus, zondag 11 oktober 2015

13h – 17.h (zaal open vanaf 12.30h)
 
5Ritmes dans, beweging en bewustwording
‘In je Element’
 Workshopdagen, los of als cyclus te volgen.


o.l.v. Monika Körschner, gecertificeerd 5Ritmes docent


Maandag 13 april t/m 29 juni

20.00h – 22.00h (zaal open vanaf 19.30h)

Mindfulness training (9 bijeenkomsten)

Het programma wordt aangeboden door De Zorgkliniek en verzorgd door Tessa van der Sluis, gecertificeerd mindfulness trainer.

Vrijdag, 8 mei 2015            19.30h - 22.30h

Zaterdag, 9 mei 2015         10.00h -13.00h

Yoga Intensive

 

ook mogelijk om als losse dagen te volgen

 o.l.v. Tanja 

 

In de eerste Intensive avond gaan we dieper in op houdingen de het hart centrum zowel verzachten als versterken en daarmee een grotere opening teweeg brengen. In Anahata - chakra (hartchakra) wordt dualiteit opgeheven waardoor er een verbinding ontstaat tussen hemel en aarde. Angsten kunnen oplossen en de keuze die continue aanwezig voor liefde of voor angst wordt duidelijk ervaarbaar. 

De tweede dag brengen we de energie vanuit het hart naar de hogere energie centra en werken met Ajna (derde oog, de helderheid en stilte die vanuit dit centrum ervaren kan worden) en Sahasrara (kruincentrum en de verbinding met eenheid).  

Elke Intensive begint met een lange meditatie (ca 45min) en wordt aangevuld door ademoefeningen die op het openen van het hartcentrum en de hogere energie centra zijn gericht. De houdingen die verdiept zullen worden zijn onder andere Bhujangasana (cobra),  Bakasana (kraanvogel) en Sirsasana (Hoofdstand).


Aanmelding:    artvlinder@hotmail.com

Tijd:               vrijdag 8 mei     19.30h - 22.30h

                      zaterdag 9 mei   10h - 13h   

                      graag 15 min voor begin aanwezig zijn.

Bijdrage:        € 30,- per dag

   of                € 55,- twee dagen

bedrag gelieve over te maken op Rekeningnummer FantastreeTriodosbank  NL37 TRIO 0212 2628 23 ovv "Yoga Intensive"


Zondag, 1  maart 2015

15h - 18h

Train Body #12, workshop


 o.l.v. Branka Zgonjanin

 

Vrijdag, 9 januari t/m Zondag, 11 januari 2015
 

9h - 16.30h


3-daagse Yoga Intensive incl. lunch

eventueel losse dagen mogelijk
 

o.l.v. Ganga Hoogendoorn

 

2014

 Zondag, 23  november 2014

15h - 18h

Train Body #11, workshop


 o.l.v. Branka Zgonjanin

 

TrainBody* is a dance workshop in which participants work on emancipating and discovering their bodies and their senses. This workshop improves your body awareness and gives you insights in ways of controlling your body without stress or effort. It will also help you to recognize your body related patterns and to find out what can you do with them in order to free yourself from undesirable habits or to encourage desirable ones.

This workshop contains two parts: physical training and movement research. After an intensive but accessible physical practice, we work with dance tasks. These tasks are created to activate our imagination and to enable creative solutions within our body. During the process we create short dance improvisations which we observe together and give each other a valuable feedback. We learn from what we see as well from what we do.

Branka Zgonjanin
has an extensive experience in working with people coming from different cultures, professions, with different physical abilities or age. This workshop is accessible for everyone, no matter which level of (dance) physical practice you are at.

*TrainBody
is a concept which underlines and connects two premises: 1. A body is undergoing a training; 2. Our bodies are an assemblage of connections, and, alike trains connect cities all around the globe, different body systems connect and make our body whole. Under the concept of TrainBody we are trained to deal with those different body systems and to develop an awareness about their interactions and how do they affect our daily lives.

Time: 3 hours,
Sunday, 23rd of November, 15:00 - 18:00
Place:
De Ruimte studio, Kostverlorenweg 1d, 1183 TM Amstelveen
Break includes tea and yummy healthy snacks

Fee (per person, everything included):
25 EUR*
SPECIAL PRICE FOR NEWCOMERS --- 18 EUR


Subscribe before 20th of November @
info@brankazgonjanin.com or through fb event https://www.facebook.com/events/1470732236548541  
*Please note that if you cancel your participation after less then 24 hours prior to the workshop, you are expected to pay half of the fee.
Vrijdag, 10 oktober t/m Woensdag, 15 oktober 2014
 

9h - 16.30h


6-daagse Yoga Intensive incl. lunch

ook losse dagen mogelijk
 

o.l.v. Ganga Hoogendoorn 

In deze Intensive wordt dieper ingegaan op de yoga. Er wordt veel tijd besteed aan de asana's (lichaamshoudingen). De correcties ervan zijn dusdanig dat je uiteindelijk de houdingen volledig gaat ervaren. Bij elke oefening wordt op de bijbehorende chakra's en de diepere energie lagen ingegaan.

Je krijgt veel aandacht en begeleiding van de docent en er is genoeg ruimte voor vragen die opkomen. Ganga beschikt over meer dan 35 jaar yoga praktijk. Zowel beginners als zij die al vele jaren yoga beoefenen ervaren deze intensive als leerzame verdieping.

Door zodanig de diepte in te gaan, komen er veel blokkades los. Het lichaam laat stress los zowel fysiek alsook op emotioneel en mentaal niveau en er ontstaat een goede doorstroom van energie. Vaak is er de behoefte om de ruimte die hierdoor ontstaat met stilte te vullen zodat de opgedane ervaringen rustig kunnen bezinken. De dag is dan ook zodanig opgebouwd dat er na de eerste 3 uur een lunch pauze van 12h -14h volgt. In die tijd is er lunch en de mogelijkheid om te rusten en/of vragen te bespreken voordat de tweede helft van de Intensive begint.


Max deelnemer:   12

Tijd:                     9h - 16.30h

Waar:                   de-ruimte Amstelveen/ parkeren op de dijk

Bijdrage:             6 dagen :      € 385,-  inkl. lunch

                           3 dagen:        € 235,-  inkl. lunch                          

                           Losse dag:      € 85,-   inkl. lunch            

                           C.M. Hoogendoorn NL30 ABNA 0517 6190 83

Aanmelding:        artvlinder@hotmail.com   

Info Ganga:         http://saimithrayoga.nl/ganga-hoogendoorn/

                             

Zondag, 21 september 2014

15h - 18h

Train Body #10, workshop

 

o.l.v. Branka Zgonjanin

Inca sjamanisme - opleiding

Het Pad van Herinnering

 

vanaf januari 2014

o.l.v. Senia Melchizedek

Het Pad van Herinnering, zoals deze training van het Inca Sjamanisme heet, is een jaar opleiding tot sjamaan en tevens een pad van compleetheid en eenheid in de traditie van de Q’ero. Het verbindt ons weer met onze eigen hertsfrequentie en natuurlijk met onze Moeder Aarde (Pachamama), waardoor we weer eenheid gaan ervaren vanuit de Oerbron. Iedereen voelt en ervaart een verbinding met de indianen, of beter gezegd met het sjamanisme. Dit komt omdat het ons geboorterecht is om weer te gaan resoneren met onze moeder aarde en met de Oerkracht van Pachamama.


Helaas zijn we ons contact met de Oerbron van Pachamama kwijtgeraakt. Dat komt omdat wij in de westerse maatschappij ons identificeren met de materie die wij hebben. Dit staat voor onze status en het bepaalt wie wij zijn, wat we doen en zelfs waarin we geloven. Uiteraard is dit niets meer dan een illusie. Het is een masker wat we dragen. We geloven heilig in deze maskers die  eigenlijk niets meer dan een grote leugen zijn. Want valt onze status weg, dan zijn wij niet meer die persoon wie we dachten te zijn en is onze werkelijkheid niet meer die werkelijkheid die we kenden. Herken je dit ?


Een Sjamaan daarentegen identificeert zich puur met het energetische dat van nature oneindig is. Het oneindige staat ook voor het onkenbare. Een Sjamaan is iemand die zijn eigen verhaal vertelt en die -met andere woorden- zijn eigen werkelijkheid creëert en ook daadwerkelijk in zijn eigen verhaal gelooft. Een sjamaan is een soort regisseur die als het ware zijn eigen film maakt. Hij is er van overtuigd dat hij zijn eigen verhaal kan regisseren en creëren zoals hij dat wil, want hij is zich bewust van de kracht van gedachte en van het feit dat gedachte eigenlijk energie is. De energie volgt dus letterlijk de gedachte en op die manier vindt manifestatie plaats. Een Sjamaan is zich bewust van zijn creatiekracht en van het feit dat alles in hem zelf begint voordat het naar buiten komt.
Het pad van de Sjamaan is een pad van herinnering en natuurlijk van persoonlijke macht. Het is een weg die rechtstreeks verbonden is met de krachten van de onzichtbare spirituele wereld en oneindigheid.
Sjamanen beschikken over de macht om uit de tijd te stappen en zo in oneindigheid te leven. Vanuit oneindigheid komt er kennis wat ook wel ‘stille kennis’ genoemd wordt en wat heling brengt. Op deze manier wordt ook totale eenheid ervaren met de bron Vader/Moeder/God.
De Inca Sjamaan werkt met een mesa (medicijnbuidel). Dit is een geboortekleed waarin men stenen draagt. Deze stenen heten kujas en zij bevatten een bijzondere kracht. Deze stenen zijn verbonden met de natuurplaatsen waar ze gevonden zijn en dit geeft kracht en ondersteuning van de Spirits van die plaats aan de stenen. Deze stenen kunnen gevonden worden in de bergen (Peru / Italië enz.) of in het bos en in rivieren van Nederland. Je kunt elke soort steen gebruiken die voor jou goed voelt. Als de steen van een speciale plek komt, zoals de bergen van Peru, dan zal dat uiteraard extra kracht geven aan de mesa.
De Sjamaan werkt met de stenen in de mesa. Ze worden gebruikt voor healingen zoals het verwijderen van zware energieën en/of entiteiten en natuurlijk om de energie van Moeder Aarde, de Nustas (Godinnen energie) en Apus (grote heilige bergen) aan te roepen.
De Sjamanen werken met verschillende krachten, zoals de energie van de aarde: de bergen en rivieren maar ook met de energie van de hemel zoals de sterren, het Zuiderkruis, vader Zon, grootmoeder Maan en natuurlijk de vier windrichtingen en lichtwezens enz.
De Sjamaan werkt ook met Despacho’s. Een Despacho is een zeer krachtig ritueel/ceremonie waarbij de Sjamaan met zijn gebeden de natuurkrachten van bijvoorbeeld de bergen, de hemel en adem en intentie verbindt aan de verschillende natuurlijke rituele materialen waarmee hij zijn despacho creëert.
De krachten uit de onzichtbare wereld worden hierbij merkbaar, voelbaar en ondersteunen het ritueel. Door middel van de Despacho worden ze bekrachtigd, gebundeld en gericht op bepaalde  gewenste heling en/of groei.
De Despacho wordt daarna begraven in de aarde of in het vuur geofferd aan de Grote Geest, de Spirits en de helende krachten die opgeroepen en hier naartoe gekomen komen zijn en, worden door de Sjamaan bij de mensen naar binnen gebracht om heling te brengen.
Het maken van een Despacho is een gebeuren wat met meerdere mensen gedaan kan worden en wat ook de hartsfrequentie opent van allen die daarbij aanwezig zijn. Ook kan men de Despacho alleen maken voor zichzelf. Dit is een zeer bijzonder krachtig en prachtig ritueel waarmee men in harmonie komt met de mensen, de aarde en de gehele schepping.
Tijdens deze training in het Inca Sjamanisme bouw jij je eigen mesa op zoals de Q’ero sjamanen dat doen en leer je met de mesa te werken op de Q’ero manier. Je leert healingen te geven, entiteiten te verwijderen, een Soul Retrieval te doen, Despachos te maken en je ontvangt verschillende inwijdingen, ceremonies en nog veel meer. De training bestaat uit 4 weekenden van 4 dagen en wordt in een jaar afgerond.
Hieronder vind je een beknopte inhoud van de 4 verschillende weekendtrainingen:
 
Het 1ste Pad = De Ontdekkings reis

    Verschillende initiaties in de Oerkrachten en Moeder aarde  ( Pachamama ).
    Leren van het Nusta lied.
    De eerste opbouw van je persoonlijke Mesa.
    Enz..

Het 1ste Pad is een plechtig ceremonieel weekend vol prachtige initiaties die jou weer verbinden met de Oerkrachten en Moeder Aarde.
 


Het 2de Pad = Het tegemoet komen van Macht

    Herverbinding met Vader/Moeder/God/Bron en je I Am  Presence.
    Activeren van je healingsvermogens en er mee leren werken  (deze frequentie energie is precies het zelfde als de reconnection ).
    Soulretrieval voor jezelf.
    Het los laten van je persoonlijke zelf.
    Persoonlijke dood.
    Initiatie tot Blessinggever, een plechtige ceremonie, waarin je een kanaal wordt voor de universele eenheidsenergie.
    Je ontdekt de weg van innerlijk conflict naar een staat  van eenheid.
    Inwijding in de orde van Melchizedek (basic inwijding).
    Werken met je voorouders.
    Enz…

 
Het 3de Pad = De versmelting van Herinnering en Eenheid

    Polsreading
    Soulretrieval
    Entiteiten verwijderen.
    Leren zware energie te verwijderen en healen met rivier  stenen.
    Hoe jij je Mesa kunt onderhouden en voeden.
    Hoe je een vuurceremonie maakt.
    Enz…

 
Het 4de Pad = De Sjamaan

    Mesa blessings geven
    Persoonlijke inwijding als Sjamaan en Healer.
    Despacho’s leren maken.
    Hoe je de Mesa kunt gebruiken.
    Inwijding in de Apu’s
    Hoe je stenen kunt verwisselen voor je Mesa.
    Apu lied
    Wat te doen als je medicijnstenen breken.
    Melchizedek Blessings kunnen geven en zelfstandig deze initiaties kunnen doorgeven aan anderen.
    Je helderziende, heldervoelende en helderwetende vermogens ontwikkelen.
    En nog veel meer.

Het Pad van Herinnering bestaat uit 4 verschillende paden. Dit zijn alle 4 weekend trainingen van 4 dagen die om de 2 à 3 maanden gegeven worden. Na elk pad krijgt iedereen huiswerk mee om thuis door te nemen en verder te oefenen.
Deze jaartraining is een complete opleiding tot Sjamaan waar je alle tools aangereikt krijgt die je nodig hebt op jouw Sjamanistische pad van heling en waardoor je weer thuis komt. Het is letterlijk het Pad van Herinnering.
Let op: Deze training brengt een grote, ongekende verandering in je leven want je gaat door verschillende diepe processen heen. Dit moet je niet onderschatten! Deze training is daarom ook niet voor iedereen geschikt. Deze opleiding is het echte werk tot sjamaan en leert je de nodige technieken om anderen te helpen, maar voordat je anderen kunt helpen moet je eerst aan jezelf werken. Daar zijn de eerste 2 paden op gericht: zelf healing op zowel emotioneel, mentaal, spiritueel en lichamelijk gebied.
Na deze jaartraining begint jouw Sjamaanse pad. Het kost jaren om een volleerd sjamaan te worden. Je hebt veel praktijkervaring nodig en je zult vallen en opstaan. Het is een levensfilosofie, een manier van leven wat vanuit passie gedaan moet worden. Jouw inzet bepaalt dan ook je kwaliteit als sjamaan.
Het is niet mogelijk om na deze jaartraining zelfstandig je kennis door te geven aan anderen. Daarvoor moet men de nodige training, teachings, tools en initiaties hebben ontvangen bij de Q’ero sjamanen in het Andes gebergte.
Alleen een Pampa Mesayok of een Alto Mesayok kan deze training geven.
De grondlegger van deze training ‘Het Pad van Herinnering’ is Senia Melchizedek. Hij is ingewijd als Pampa MesaYok sjamaan door  Q’ero Don Alejandro.   in Peru in de Andes gebergte zoals in Apu Ausangate, Apu Patchatusang, enz.. waar hij de nodige training heeft ontvangen, hij is ook een van de weinige westerlingen die is ingewijd als een echte Pampa Mesayok sjamaan in de Qero traditie.
Na deze jaar training kun jij je eigen praktijk beginnen en zelfstandig Sjamaanse Inca healings geven aan je cliënten. Kijk in de agenda voor actuele data en tarieven.
Tevens is het mogelijk om na deze jaar training verschillende verdiepingen te volgen, deze zijn de Inca Healing Medicine trainingen.


LET OP: Dit is een jaar training. Het is niet mogelijk om slechts 1 of 2 paden te volgen. Door deel te nemen aan deze training bent u zich bewust van het feit dat het totaal bedrag van deze jaar training volledig in rekening wordt gebracht. In overleg is het mogelijk om eerder te stoppen als de training niet bij te houden is en het niveau te hoog voor u is.
Pachamama Hampiwayku!
Moeder Aarde, heel ons

 

Locatie:           de-ruimte Amstelveen

Data:

Pad 1              9, 10, 11, 12 Januari 

Pad 2             20, 21, 22, 23 Maart 

Pad 3              5, 6, 7, 8  Juni

Pad 4             28, 29, 30,  31 Augustus

 

Prijs:             € 350,- voor vier dagen ( Per Pad )  inclusief lunch

Aanmelding:   www.lotusjoy.nl

 

 Zondag, 29 juni 2014

15h - 18h

Train Body #08, workshop

 

o.l.v. Branka Zgonjanin

Zondag, 1 juni 2014

15h - 18h

Train Body #07, workshop

 

o.l.v. Branka Zgonjanin

Zaterdag, 12 april 2014


10h - 17hBuikdans Yoga, workshopo.l.v. Belma & Tanja


A day only for women

65,- € incl. Lunch, cd and bellydance hipbelt

For details click pdf English or Dutch

Workshop Buikdans Yoga Nederlands.pdf Workshop Buikdans Yoga Nederlands.pdf
Grootte : 162,406 Kb
Type : pdf
Workshop Bellydance Yoga English.pdf Workshop Bellydance Yoga English.pdf
Grootte : 164,673 Kb
Type : pdf

Zondag, 6 april 2014

15h - 18h

Train Body #06, workshop

 

o.l.v. Branka Zgonjanin

 

2013

Zondag, 17 november 2013

16h - 18h

"The essence of being"

yoga en meditatie intensive met didgeridoo

o.l.v. Tanja Keijlewer & special guest

 

Zondag, 27 oktober 2013

15h - 18h

Train Body #04, workshop

 

o.l.v. Branka Zgonjanin

 

Time:               3 hours, Sunday, 27th of October, 15:00 - 18:00

Place:               De Ruimte studio, Kostverlorenweg 1d 1183 TM Amstelveen

                             Break includes tea and yummy snacks

Fee:                  (per person, everything included) 25 EUR

Subscribe till 24th of October @ info@brankazgonjanin.com

or through Facebook: https://www.facebook.com/events/693046187389386/


From Sunday, 13th October until Thursday, 17th Oktober 2013 

Healing Sessions
on appointment


o.l.v. Eliah Fernanda de MariaZondag, 29 september 2013                                       16h - 17.30h 

tweede lezing uit cyclus                                                            'perspectieven van werkelijkheid'                                    (eerste lezing zie archief september 2011)

door Riny van As, NLP deskundige, IMR & winspirator


Werkelijkheid is de constructie waarvan we allemaal overtuigt zijn ons er middenin te bevinden. En toch ervaart iedereen dit op zijn eigen manier.

Dus wat precies is  “de werkelijkheid” ? Vanuit verschillende perspectieven willen we haar in de komende tijd benaderen.

De tweede lezing uit deze cyclus geeft inzicht hoe deskundigen vanuit het cognitieve perspectief tegen de werkelijkheid aankijken.

De lezing ' Wat is IMR ' (Intelligent Mind Resetting) in deze cyclus geeft inzicht hoe je o.a. met NLP en hypnose technieken de 'werkelijkheid' betekenis kunt geven.

Vragen als "Hoe krijg je controle op stemmingen en gedrag?  Wordt gedrag bepaald door karakter? Hoe kunnen belemmeringen een voordeel zijn? Is het verleden te corrigeren?" worden beantwoord vanuit een cognitief - therapeutische benadering. Aan zowel interesse voor het behandelen van een mentale hulpvraag, als wel de interesse voor het stimuleren van gewenste emoties voor het bereiken van wat je wilt, wordt tegemoetgekomen. Iedere bezoeker ontvangt de cd 'Creativiteit & Inspiratie'.

Achtergrond van de spreker:

Riny van As is auteur van het boek 'Creativiteit & Inspiratie'. Hij studeerde af als deskundige in marketingcommunicatie, hypnotherapie en NLP. Deze 3 disciplines combineerde hij onder de noemer 'IMR, Intelligent Mind Resetting', waarmee hij in trainingen en workshops voor bedrijven en particulieren een eigentijdse benadering geeft. 

 

Tijd:                        16h - 17.30h

Bijdrage:              10,-€   

Aanmelding:     via mail (info@fantastree.nl), Facebook of telefoon 06 477 69 507                                                                                                                      informatie over Hypnotherapie, NLP en Riny van As:      http://www.targettraining.nl/hypnose-nlp/

bijdrage graag contant ter plekke voldoen.


Zondag, 22 september 2013

15h - 18h

Train Body #03, workshop

o.l.v. Branka Zgonjanin


Time:               3 hours, Sunday, 22rd of September, 15:00 - 18:00

Place:               De Ruimte studio, Kostverlorenweg 1d 1183 TM Amstelveen

                             Break includes tea and yummy snacks

Fee:                  (per person, everything included) 25 EUR

Subscribe till 19th of September @ info@brankazgonjanin.com

or through Facebook: https://www.facebook.com/events/506779829399209/

Maandag, 17 juni 2013

18h - 21h

Train Body#01, workshopo.l.v. Branka Zgonjanin

The first TrainBody* workshop is to happen  Monday 17th of June at 18:00 till 21:00 in the lovely space of De Ruimte in Amstelveen and in its surrounding nature
The workshop will last 3 hours. It will contain 2 parts. In the first part we will have a physical training inside (conditioning, coordination exercises, stretching). Then we will make a short tea/snacks break and afterwards continue in the nature. We will work with our senses and make small dances inspired with the (micro)world we encounter outside of the studio.
If you are interested to participate please apply by sending your info (name, phone number) at info@brankazgonjanin.com.

*
TrainBody is a body that is undergoing a training, doesn’t matter what kid of. Also, it is a concept that underlines that our bodies are an assemblage of connections, and that, alike trains connect cities all around the globe, different body systems connect and make our body whole. TrainBody deals with those different body systems and creates an awareness about their interactions and how do they affect our daily lives.
TrainBody is a number of different physical and creative workshops and trainings for everyone, designed and given by choreographer, performer, teacher and body-worker Branka Zgonjanin

Tijd:                 18h - 21h

Info:                 info@brankazgonjanin.com

                             www.brankazgonjanin.com

Bijdrage:        25 Euro per persoon (everything included)

Taal:                 Engels


Zondag, 28 april 2013

15h - 17.30h

Hypno healing, workshop

 

Riny van As geeft op 28 april enn leerzame sessie in  "de ruimte"  als deskundige in hypnotherapie en NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) in de werking en de toepassingen van hypnotherapie. 
Tijdens de sessies wordt ingegaan op vraagstukken van de aanwezige deelnemers. Concrete oplossingen worden aangereikt door interventie technieken vanuit NLP,  hypnose en zelfhypnose. De technieken worden verduidelijkt met actuele inzichten in de theorie en de praktijk.
 
Mogelijk te behandelen thema’s o.a.:
Toename van creativiteit en inspiratie, concentratie, assertiviteit, zelfvertrouwen, positief denken, contactvaardigheden, studie-, examen- en sportprestaties.
             Vermindering van spanning, stress, angsten, faalangst, podiumvrees, dwangmatig gedrag, afleren van ongewenst gedrag (roken, nagelbijten, snoepen), 
                burn-out, gewichtsproblemen, blozen, boosheid, psychosomatische klachten, pijn.
 
Gelieve uw plaats(en) vooraf tijdig te reserveren.

Tijd:                    15h - ca. 17.30h 

Kosten:              20,-€

Aanmelding:   via mail (info@fantastree.nl) of telefoon 06 477 69 507

informatie over Hypnotherapie, NLP en Riny van As:        

 http://www.targettraining.nl/hypnose-nlp/

kosten graag contant ter plekke voldoen. De aanmelding is bindend.

 

 

2012

Zaterdag, 29 september 2012  

Puur natuur, workshop  

Eetbare wildplanten leren kennen, verzamelen en smakelijk toebereiden met bioloog en sjamaan Loek van der Lans       

Een hele dag puur natuur in en om het groengebied Middelpolder te Amstelveen. Bioloog en sjamaan Loek van der Lans geeft uitleg over eetbare wildplanten en kruiden in onze naaste leefomgeving.

Aansluitend vindt er een geleide meditatie plaats, waarin je de eigen stilte ingaat. Deze rust helpt je, om de natuur weer met nieuwe ogen te kunnen zien  en intensiveert  je waarneming. Je wordt je bewust van je eigen manier, om naar dingen te kijken.

Deze volledige aandacht voor het moment neem je mee op speurtocht in het groengebied Middelpolder, waar we onder begeleiding van Loek ingrediënten voor een culinair  hoogstandje gaan verzamelen.

Terug in ons polderhuisje verdiepen we ons verder in de kookkunst met als basis onze verse plantenoogst. De maaltijd die we samen toebereiden en genieten wordt aangevuld door verse biologische groenten en een heerlijk wijntje.

Tijd:                   11h - ca. 21h

Deelnemer:     max. 16

Kosten:             65,-€  incl. lunch en diner

Aanmelding:  via mail (info@fantastree.nl)  of telefoon 06 477 69 507

kosten graag contant ter plekke voldoen. De aanmelding is bindend.

 

Zaterdag, 5 november 2011       10:00h - 17:00h

Buikdans workshop

workshop nederlands.pdf workshop nederlands.pdf
Grootte : 67,728 Kb
Type : pdf
Een dag voor de zinnen, gevuld met  oriëntaalse klanken.

Onderdompelen in een andere wereld en dichter bij jezelf komen.

Dansen vanuit de buik, letterlijk en figuurlijk, is de oorsprong van deze zinnenrijke form van beweging en het doel van deze workshop dag...

 

 

 

Ein Tag für die Sinne, gefüllt mit  orientalischen Klängen.

Eintauchen in eine andere Welt, und doch  ganz nah bei sich sein.

Aus dem Bauch heraus tanzen, im wahrsten Sinne des Wortes, ist der Ursprung dieser sinnlichen Bewegungsform und das Ziel dieses Workshops...

 

workshop deutsch .pdf workshop deutsch .pdf
Grootte : 70,662 Kb
Type : pdf

 

2011

Zondag, 11 september 2011                                16:00h - 17:30h 

eerste lezing uit cyclus "perspectieven van de werkelijkheid" door Sander Walg, Astrofysicus

Werkelijkheid is de constructie waarvan we allemaal overtuigt zijn ons er middenin te bevinden. En toch ervaart iedereen dit op zijn eigen manier.

Dus wat precies is “de werkelijkheid”?

Vanuit verschillende perspectieven willen we haar in de komende tijd benaderen. De eerste lezing uit deze cyclus geeft inzicht hoe natuurkundigen tegen de werkelijkheid aankijken.

Vragen als "Hoe zit het nou met de lichtsnelheid?  Is het heelal oneindig? Wat is een zwart gat? Kan men terug in de tijd reizen?" zullen hierbij evenzeer aan bod komen als een uitleg over de string theorie. Kortom, de complexe multidimensionale gelaagdheid van ruimte-tijd-dimensies voor de (nog) niet-ingewijde liefhebber.

 

Achtergrond van de spreker:

Sander Walg, geboren 2 juli 1977. Altijd gefascineerd geweest door concepten als tijd, ruimte, materie en kosmologie. In 2008 afgestuurd in theoretische natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2010 werkzaam als promovendus in de Astrofysica aan het sterrenkundig instituut Utrecht.

 

Wanneer:      zondag, 11 september 2011, 16h – 17.30h

Waar:            “de ruimte”, Kostverlorenweg 1d, 1183 TM Amstelveen