de ruimte


Tanja en Baldwin zijn de oprichters van de-ruimte. Pittoresk gelegen in het hartje Middelpolder, met veel liefde ontworpen en opgebouwd is de-ruimte in de loop der jaren uitgegroeid tot een ontmoetingsoord, waar mensen nieuwe ervaringen opdoen door Yoga, Intensives, Meditatie, Workshops en Cursussen.

Tanja beoefent al ruim 18 jaar yoga. Ze is afgestudeerd in psychologie en maatschappelijk werk en heeft een 3-jarige opleiding tot transformatieve yoga docente afgerond bij Ganga Hoogendoorn, Sai Mithra Amsterdam. Ze geeft sinds 2006 les in haar eigen studio aan de Amstel en volgt zelf regelmatig aanvullende cursussen & Intensives bij diverse internationale docenten. Tevens ontwikkelt ze zich steeds verder op het gebied van yoga, massage, persoonlijke begeleiding, sjamanisme en energetische technieken. In de-ruimte vinden regelmatig verdiepingslessen, workshops, stiltedagen en gecombineerde thema avonden plaats.  Samen met Baldwin organiseert Tanja regelmatig yoga vakanties en detoxweekenden op mooie locaties in het buitenland. Je kunt met haar afspraken maken voor privé lessen, coaching,  massages en klankbehandelingen. 

Het intense en tegelijk rustige character van de transformatieve yoga brengt een stilte teweeg waarin de ervarings- en gedachtepatronen van de beoefenaar naar de oppervlakte komen en de waarde, die we hen geven, zichtbaar wordt. Tanja begeleidt de yogi door de houdingen zacht te corrigeren en ademhaling en aandacht te richten en te navigeren, om nieuwe ruimte en beweging in de vastgelopen plekken te brengen. Hierdoor kunnen ook pijnlijke of zelfs traumatische ervaringen zonder angst aangeraakt worden en een nieuwe plek krijgen. Je ervaart jezelf weer als een geheel, energiek en vol van mogelijkheden. Tanja heeft zelf het plotselinge verlies van dierbaren meegemaakt en  steeds weer het helende proces van de yoga mogen ervaren. Door haar eigen integratieproces kan ze mensen op een krachtige en zachte manier begeleiden.

In de transformatieve yoga kun je dieper in de stilte en je eigen lagen te duiken. Daarbij gaat Tanja steeds in op datgene wat bij de yogi naar boven komt.


 

Alles aan en in de-ruimte hebben wij zelf ontworpen en gebouwd. De vormgeving van de-ruimte en deze website is gebaseerd op een oude Zen gedachte: alles beïnvloedt elkaar en wat je uitzendt komt weer naar je terug. Zichtbaar in de beweging van kringen in het water. Samen vormen druppels de zee en alleen als die stil is kan je alle lagen zien, vanuit de diepte tot aan de spiegeling van de hemel.

Onderaan deze pagina vindt je een gedetailleerde uitleg over het concept* van de-ruimte. Meer informatie over onze designs, projecten en glas-in-lood/ Tiffany vindt je op www.fantastree.nl


Concept* : de bijzondere eigenschap van het element water om uit oneindig veel druppels steeds weer nieuwe verbindingen te vormen is vergelijkbaar met de vaardigheid van het bewustzijn zich steeds opnieuw te verbinden en te versmelten tot iets dat groter is dan alleen de som van de delen.  

Wanner je naar de zee kijkt is het onmogelijk om de druppels apart van elkaar waar te nemen omdat ze een geheel vormen. Maar wanneer het regent, tekent iedere druppel een concentrische cirkel op de oppervlakte die zich constant uitbreid en groter wordt. Deze beweging  heeft invloed op alles wat hij onderweg tegenkomt. En andersom verandert alles wat hij raakt ook zijn eigen patroon.  Als hij niet verder uit kan dijen verandert de richting en keert hij terug naar zijn oorsprong.

Op dezelfde manier als deze druppel, zo zegt de Zen leer, oefenen wij invloed uit op heel onze omgeving, zelfs met onze gedachten en komt de energie die we uitzenden uiteindelijk steeds naar ons terug. Actie en interactie, de dynamiek van het leven. Als het te hard regent zie je alleen nog maar chaos op de wateroppervlakte. De rustiger het wordt de duidelijker je de invloed van de druppels en kringen onderling ziet. Pas als de wateroppervlakte volledig stil is zie je de diepte waarin alles leeft.

De met agaat schijven ingelegde glas-in-lood objekten maken dit proces zichtbaar. Vanuit het fragmentarische chaos (symbool voor gedachten en de hoge tempo maatschappij) kom je steeds meer naar de rust en helderheid van bewustzijn dat zich verbindt totdat er eenheid en stilte is.

De nooit veranderende essentie van het zijn vindt haar expressie in de continue veranderende vorm die leven heet. In het midden is de stilte waarin alles al aanwezig is. Ook het raam met de levensboom symboliseert dit. In de loop van de jaargetijden verandert hij van kleur en blad omdat de tweede laag van het raam van binnen gezien door de bomen gevormd wordt die erachter groeien.