de - ruimte


Er zijn twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier.

Albert Einstein  

 

Op de foto hierboven zie je de entree van de-ruimte: Direkt vanuit de dijk sprookjesachtig arriveren via onze prachtige zen-tuin. 

Kostverlorenweg 1d

1183TM Amstelveen 

Tanja Keijlewer-Köhler & Baldwin van der Helm

+31 6 477 69 507   Tanja  (ook bereikbaar via Signal App)

email: info@de-ruimte.net


www.fantastree.nl (glas en kunst)

+31 6 477 69 498   Baldwin

Rekeningnummer Fantastree,  Triodosbank  

NL37 TRIO 0212 2628 23

Routebeschrijving

Vanuit Amsterdam

Met de fiets: 

helemaal langs de Amstel op de Amsteldijk, bij Cafe het Kalfje rechts afslaan de polder in, eerste links, langs het water blijven tot aan de brug aan je linkerhand, die naar de Amstel leidt: aan de rechterhand zie je de-ruimte

Met de metro of/en vanuit Amstelveen of Amsterdam: 

Lijn 51 of 5, Station Zonnestein, 20 min lopen via Google Maps


Over ons

Tanja en Baldwin zijn de oprichters van de-ruimte en geven samen al jaren inspirerende yogaweken op diverse locaties in binnen- en buitenland. Pittoresk gelegen in het hartje Middelpolder, met veel liefde ontworpen en opgebouwd is de-ruimte in de loop der jaren uitgegroeid tot een ontmoetingsoord, waar mensen nieuwe ervaringen opdoen door Yoga, Intensives, Meditatie, Workshops en Cursussen.

Tanja beoefent al ruim 18 jaar yoga. Ze is afgestudeerd in psychologie en maatschappelijk werk en heeft een 3-jarige opleiding tot transformatieve yoga docente afgerond bij Ganga Hoogendoorn, Sai Mithra Amsterdam. Ze geeft sinds 2006 les in haar eigen studio aan de Amstel en is tevens opgeleid als ademcoach en Yin Yoga docent.

Ze volgt regelmatig aanvullende opleidingen, trainingen & Intensives bij diverse internationale docenten en ontwikkelt  zich steeds verder op het gebied van yoga en (Yin) yoga therapie, massage, persoonlijke begeleiding, sjamanisme en energetische geneeskunde. In de-ruimte vinden regelmatig verdiepingslessen, workshops, stiltedagen en gecombineerde thema avonden plaats.  Tanja organiseert ook regelmatig  en detoxweekenden in de Ardennen. Je kunt met haar afspraken maken voor privé lessen en ademtraining, coaching,  massages en klankbehandelingen. 

Het intense en tegelijk rustige character van de transformatieve yoga brengt een stilte teweeg waarin de ervarings- en gedachtepatronen van de beoefenaar naar de oppervlakte komen en de waarde, die we hen geven, zichtbaar wordt. Tanja begeleidt de yogi door de houdingen zacht te corrigeren en ademhaling en aandacht te richten en te navigeren, om nieuwe ruimte en beweging in de vastgelopen plekken te brengen. Hierdoor kunnen ook pijnlijke of zelfs traumatische ervaringen zonder angst aangeraakt worden en een nieuwe plek krijgen. Je ervaart jezelf weer als een geheel, energiek en vol van mogelijkheden. Tanja heeft zelf het plotselinge verlies van dierbaren meegemaakt en  steeds weer het helende proces van de yoga mogen ervaren. Door haar eigen integratieproces kan ze mensen op een krachtige en zachte manier begeleiden.

In de transformatieve yoga kun je dieper in de stilte en je eigen lagen te duiken. Daarbij gaat Tanja steeds in op datgene wat bij de yogi naar boven komt.

Alles aan en in de-ruimte hebben wij zelf ontworpen en gebouwd. De vormgeving van de-ruimte en deze website is gebaseerd op een oude Zen gedachte: alles beïnvloedt elkaar en wat je uitzendt komt weer naar je terug. Zichtbaar in de beweging van kringen in het water. Samen vormen druppels een groot geheel dat we water noemen en alleen als de oppervlakte stil is kan je alle lagen zien, van de diepte tot aan de spiegeling van de hemel.

Onderaan deze pagina vindt je een gedetailleerde uitleg over het concept* van de-ruimte. Meer informatie over onze designs, projecten en glas-in-lood/ Tiffany vindt je op www.fantastree.nl


Concept* : de bijzondere eigenschap van het element water om uit oneindig veel druppels steeds weer nieuwe verbindingen te vormen is vergelijkbaar met de vaardigheid van het bewustzijn zich steeds opnieuw te verbinden en te versmelten tot iets dat groter is dan alleen de som van de delen.  

Wanner je naar de zee kijkt is het onmogelijk om de druppels apart van elkaar waar te nemen omdat ze een geheel vormen. Maar wanneer het regent, tekent iedere druppel een concentrische cirkel op de oppervlakte die zich constant uitbreid en groter wordt. Deze beweging  heeft invloed op alles wat hij onderweg tegenkomt. En andersom verandert alles wat hij raakt ook zijn eigen patroon.  Als hij niet verder uit kan dijen verandert de richting en keert hij terug naar zijn oorsprong.

Op dezelfde manier als deze druppel, zo zegt de Zen leer, oefenen wij invloed uit op heel onze omgeving, zelfs met onze gedachten en komt de energie die we uitzenden uiteindelijk steeds naar ons terug. Actie en interactie, de dynamiek van het leven. Als het te hard regent zie je alleen nog maar chaos op de wateroppervlakte. De rustiger het wordt de duidelijker je de invloed van de druppels en kringen onderling ziet. Pas als de wateroppervlakte volledig stil is zie je de diepte waarin alles leeft.

De met agaat schijven ingelegde glas-in-lood objekten maken dit proces zichtbaar. Vanuit het fragmentarische chaos (symbool voor gedachten en de hoge tempo maatschappij) kom je steeds meer naar de rust en helderheid van bewustzijn dat zich verbindt totdat er eenheid en stilte is.

De nooit veranderende essentie van het zijn vindt haar expressie in de continue veranderende vorm die leven heet. In het midden is de stilte waarin alles al aanwezig is. Ook het raam met de levensboom symboliseert dit. In de loop van de jaargetijden verandert hij van kleur en blad omdat de tweede laag van het raam van binnen gezien door de bomen gevormd wordt die erachter groeien.