de-ruimte


Yogavakantie

Een yogavakantie is de ideale mix van een paradijselijke plek met optimale lichaamsbeweging, frisse buitenlucht en het uitproberen van nieuwe activiteiten. Ontspanning voor lijf en ziel scheppen een ongedwongen en vrolijke sfeer, waarin je jezelf en de omgeving vanuit een ander oogpunt leert kennen.


Er vinden regelmatig lange yoga - en detox weekenden en yogavakanties van 6-8 dagen plaats in de Ardennen en op verschillende locaties in het buitenland. We beginnen de dag met een meditatie van het donker naar het licht met een aansluitende yogasessie. Tijdens de yogaweken is er ook elke namiddag een yogasessie van ca. 2 uur.

Het verblijf is op basis van half/volpension of zelf koken, dit is zoals de aangeboden activiteiten afhankelijk van de plaats. Bij de georganiseerde activiteiten wordt rekening gehouden met de mogelijkheid tot omzetten in praktijk wat je op de yoga lessen opdoet, zoals bijvoorbeeld een klim parcours tussen de bomen om je balans (mooladhara chakra, eerste energie centrum) te versterken of oude angsten zoals hoogtevrees (vishuddi, keel centrum) onder ogen te zien en los te laten.


 

April 2018
Vrouwenweekend Yoga & Detox


Lang Weekend Ardennen

Wirtzfeld, Belgische Ardennen   
  Vrijdag, 13 april tot maandag, 16 april  2018

detox weekend 2018 english.pdf detox weekend 2018 english.pdf
Grootte : 126,469 Kb
Type : pdf
detox wochenende 2018 deutsch.pdf detox wochenende 2018 deutsch.pdf
Grootte : 210,634 Kb
Type : pdf

Vanwege het grote succes van het pilootweekend "kennismaken met sapvasten"  vindt er 2018 weer een lang vrouwenweekend Detox & Yoga plaats. Vrijdag,  13 april tot maandag,  16 april hebben wij deze keer een complete Wellness-Cottage tot onze beschikking in de Belgische Ardennen in de buurt van Monschau.

Ons paleis beschikt over 7 2-persoonskamers, ieder met een eigen badkamer. Er is een groot Wellness bereik met 2 sauna's, (stort) douches en een jacuzzi met blik op de patio. Binnen kunnen we genieten van maar liefst 2 open haarden, een houtkachel en diverse knusse zithoeken. Buiten op ons ruime patio met waterpartij is er tevens een buitenkachel aanwezig. In de idyllische omgeving vindt je een gevarieerd aanbod aan wandelpaden. Kortom, in pure luxe mogen we ons lichaam opschonen en ons opnieuw ermee verbinden.

Je krijgt voorbereidende begeleiding om de week ervoor je voeding om te stellen en af te bouwen. Gedurende het weekend geniet je nieuwe recepten voor verse sapjes en smoothies en kun je je ervaring van de afgelopen keer verdiepen of nieuwe ervaringen opdoen. Na afloop van het weekend ontvang je een stappenplan om je voeding weer goed op te bouwen.

Detoxen is geen boetcamp en we zullen dan ook niet alleen genieten van smakelijke sapjes en smoothies, maar ook van Yoga, (geleide) Meditaties, klankschalensessies, stiltewandelingen in de natuur, knapperende vuurtjes, onze luxe sauna's en de jacuzzi met uitzicht op onze patio.

De vraag "wat is voeding eigenlijk ?" komt op diverse gebieden aan bod. Niet alleen het eten zelf, maar ook wat voeding op mentaal, emotioneel,  en  op zielsniveau betekent. Door het vasten wordt je helderder en het wordt stiller in jezelf. Na verloop van tijd voel je energieker en heb je minder slaap nodig.

Vasten is een proces, waarin je heel kwetsbaar kan voelen, vooral in de eerste paar dagen. Daarom is dit weekend alleen voor meisjes en staat in het teken van "Sisterhood": je mogen onderdompelen in de vrouwelijke energie, waar we elkaar steunen en tegelijkertijd laten Zijn. Jezelf  en de vriendschap met jouw lijf opnieuw ontdekken en vestigen.

Er is de mogelijkheid om op zaterdag en zondag middag een massage van mij te krijgen. Ik kan er een per dag doen, dus 2 massages zijn boekbaar.

Na afloop van dit weekend kun je altijd met vragen bij mij terecht, die zich kunnen ontwikkelen op moment dat je weer in je dagelijks leven stapt. ik begeleid je graag in het herstructureren van bv je eetpatroon of wat zich ook aandient, waarin je alleen even niet verder komt.

 

Max. deelnemers:    13 

Kosten:                   € 345,-  ( 2 persoons kamer met eigen badkamer)

Inbegrepen:            Verblijf in de villa inkl. Bedlinnen en douchehanddoeken,

                                Sapjes en Smoothies,

                                Yogalessen, Meditatie & overig programma,

                                Voor- en nabegeleiding 

Niet inbegrepen:     Vervoer (het is 3h rijden vanaf Amsterdam, we zullen zoveel mogelijk carpoolen)

                                Massages

Zelf meenemen:       yogamat, kussen & meditatiedeken (kan je eventueel bij mij lenen), sloffen, wandelschoenen & kleding,

                               handdoeken (voor zwemmen en sauna), badjas & slippers


Aanmelding:           via artvlinder@hotmail.com,

                                je aanmelding staat als je € 150,- aanbetaling hebt overgemaakt aan 

                                       Fantastree, rek.nr NL37 TRIO 0212 2628 23 ovv  "Detox weekend Ardennen"

 


Mei 2018
Lang Yogaweekend

Waimes                                              

Belgische Ardennen

             Vrijdag, 11  t/m  maandag 14  mei  2018

Dit Yoga weekend in de Belgische Ardennes is opgedragen aan Anahata, het hartcentrum. We werken met en in het hele lichaam met steeds betrekking tot de hartenergie en zullen de oefeningen om het hart heen concentreren. Wij beginnen de dag met een stiltemeditatie van het donker naar het licht. Vanuit de stilte beginnen we met een rustige Yoga die lichaam en ziel zachtjes bij elkaar brengt. Uitgelijnd en gefocust worden de Yogaoefeningen fysiek intenser. We sluiten de ochtend af met een pranayama.

In de middag/avond is er weer een yogasessie die aangevuld wordt met bewegende speelse oefeningen.

De armen zijn de fysieke verlenging van het hartcentrum en er zullen dus ook oefeningen met een zwaartepunt hierin verdiept worden (zoals bakansana, handstand, enzv). Ook de pranayamas die we gaan doen werken op de hartenergie.

Ons gezellig huisje beschikt over een zwembad, jacuzzi, sauna en een eigen klimmuur in huis. In de tuin is een fijne steen oven en een vuurplek. Er is de mogelijkheid tot zwemmen in de natuur in het op loopafstand gelegen meer van Robertville en de omgeving nodigt uit voor prachtige wandelingen.


Max. deelnemers:    10 

Kosten:                   € 315,-  ( 2 persoons kamer)

Inbegrepen:            Verblijf in het huis,

                                Yogalessen & Meditatie

                            

Niet inbegrepen:     Vervoer (het is 3h rijden vanaf Amsterdam, we zullen zoveel mogelijk carpoolen)

                                eten (we maken een gezamenlijke "huishoudspot", reken op ca. 50,- pp)

Zelf meenemen:       yogamat, kussen & meditatiedeken (kan je eventueel bij mij lenen), sloffen, wandelschoenen & kleding,

                               handdoeken (denk ook aan zwemmen en sauna), Bedlinnen, badjas & slippers

Aanmelding:           via artvlinder@hotmail.com,

                                je aanmelding staat als je € 150,- aanbetaling hebt overgemaakt aan 

                                       Fantastree, rek.nr NL37 TRIO 0212 2628 23 ovv  "Yoga weekend Ardennen"


September  2018
Yogavakantie Ardennen


Nisramont, Belgische Ardennen
 Vrijdag, 7 september t/m

 14 september 2018
2018 Yogawoche Ardennen deutsch.pdf 2018 Yogawoche Ardennen deutsch.pdf
Grootte : 149,541 Kb
Type : pdf

De volgende yogaweek vindt plaats in Nisramont in de Belgische Ardennen. Vlak bij het pittoreske plaatsje  Roche-en-Ardennes en het meer van Nisramont, waar je kunt zwemmen en kanoën, is onze luxe villa gesitueerd op een heuvel van waaruit je de hele vallei kunt overzien.

Ons landgoed biedt fantastische vergezichten en volop mogelijkheden voor buitenyoga.

Bij zonsopgang zullen we de dag beginnen met een stiltemeditatie van het donker naar het licht waarbij de zonsopgangen door de glazen front van het huis een prachtig uitzicht bieden.

De villa zelf beschikt over een mooie vuurplek in de woonkamer, een verwarmd binnenzwembad met relaxruimte, een royale sauna en een overkapt buiten jacuzzi op de eerste verdieping van waaruit je de hele vallei kunt zien.

Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer.

Samen met onze chef Baldwin zullen we ons weer verwennen met de heerlijkste gerechten.

Twee keer per dag is er een yogasessie, in de ochtend beginnend met een stiltemeditatie en in de late middag beginnend met lichaamsgerichte beweging.

Deze yogaweek zullen we dieper in de pranayamas duiken en ons lichaam verblijden met een mooie mix van beweging en ontspanning waarin je je eigen bandbreedte van beweging van binnenuit opnieuw zult ontdekken.

Tussen de yoga in is er volop tijd om de omgeving te verkennen, mooie wandelingen te maken en excursies te doen. Er is ook de mogelijkheid om meer de leren over eetbare paddenstoelen in een geleide excursie.


Max. deelnemers:   10 

Kosten:                  € 535,-  ( 2 persoons kamer / eigen badkamer )

Inbegrepen:           verblijf in de villa & energiekosten, alle yogalessen

Niet inbegrepen:     vervoer (we zullen zoveel mogelijk carpoolen, 3h rijden vanuit Amsterdam)

                               eten  (gezamenlijke pot, na ervaring ca. € 120,- voor de hele week  inkl. afsluitende feestelijke bbq met vis)

Zelf meenemen:      yogamat, kussen & meditatiedeken (kan je eventueel bij mij lenen), sloffen, wandelschoenen & kleding,

                              handdoeken (denk ook an zwemmen en sauna), Bedlinnen, badjas & slippers

Aanmelding:          via artvlinder@hotmail.com, je aanmelding staat vast als je € 200,- aanbetaling hebt overgemaakt aan

                              Fantastree, rek.nr NL37 TRIO 0212 2628 23 ovv  "Yogaweek Nisramont, Ardennen"


Archief
Vrouwenweekend Yoga & Detox

Lang Weekend Ardennen

Vieuxville, Belgische Ardennen    
                  Vrijdag, 6 oktober tot 9 oktober 2017

Detox Weekend english.pdf Detox Weekend english.pdf
Grootte : 120,021 Kb
Type : pdf
Yogavakantie Andalusië

Coin, Malaga   

                 Zondag, 4 juni t/m 11 juni 2017
Yogawoche Andalusien (deutschsprachig)

Coin, Malaga    

      Sonntag, 11. Juni - Sonntag, 18. Juni 20172015

Yogavakantie Patara                                                             25 september t/m 2 oktober 2015

Kas/Antalya, Turkije

Yogavakantie Lierneux                                                5  t/m 12 september 2014

Belgische Ardennen


  Yogavakantie Heyd                                             2  t/m 9 september 2013

  Belgische Ardennen


yogavakantie Heyd programma 2013.pdf yogavakantie Heyd programma 2013.pdf
Grootte : 113,309 Kb
Type : pdf

Yogavakantie Les Baux des Breteuil                           16  t/m 22 september 2012 

Normandie, Frankrijk

 

Yogavakantie Les Sauvageots, Frankrijk                            1   t/m   7 september 2011

Bourgogne, Frankrijk  

 

Yogavakantie Buyukada                                                       7 t/m 14 september 2010 

Istanbul, Turkije                                    

Yoga flyer NL.pdf Yoga flyer NL.pdf
Grootte : 590,891 Kb
Type : pdf
Yoga flyer EN.pdf Yoga flyer EN.pdf
Grootte : 559,565 Kb
Type : pdf