de ruimte


Detox dagen

Lente en herfst zijn de beste tijd
om het lichaam te ontzuren en te ontgiften. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en wordt daardoor beïnvloed door de jaargetijden en de maanstanden.
Om op een gezonde manier te detoxen is het belangrijk dat dit verantwoord opgebouwd wordt. De hier aangeboden Detox weekenden omvatten niet alleen het sap-vasten weekend, maar ook een begeleiding op afstand waarin de deelnemers thuis de voor- en nabereiding doen. In de op- en afbouwfase kun je daarnaast alles doen wat je normaal ook doet ivm met werken en je dagelijkse routine, al is het aan te raden om het zo rustig mogelijk te houden.
Op het Detox Weekend zelf vormt de combinatie van verse sapjes en smoothies, dagelijkse yoga en meditatie oefeningen samen met een schitterende plek midden in de natuur de ideale mix voor een geslaagde reset voor lichaam, geest en ziel.
Tijdens het gehele proces  van 10 dagen voel je steeds helderder en krachtiger. De positieve effecten werken nog heel lang na.


Op alle yoga-en detoxreizen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.


Coming Up
Oktober  2020
Vrouwenweekend Yoga & Detox

Vrijdag, 23 oktober t/m maandag ochtend, 26 oktober 2020

Lang Weekend in Butgenbach, Belgische Ardennen 

Ruimte voor jezelf, een reset voor je lichaam en tot rust komen voor je geest. Met een kleine groep vrouwen zijn wij het hele weekend midden in de prachtige natuur van de Ardennen in een luxe villa met wijdzicht en eigen sauna. In de idyllische omgeving vindt je een gevarieerd aanbod aan wandelpaden direct vanuit ons paleisje bij rivier en bos.

Je krijgt begeleiding om de week daarvoor je voeding verantwoord om te stellen en af te bouwen. Gedurende het weekend geniet je heerlijke nieuwe recepten voor verse sapjes en smoothies en kun je je ervaring van de afgelopen keer verdiepen of nieuwe ervaringen opdoen. Na afloop van het weekend ontvang je een stappenplan om je voeding weer goed op te bouwen.

Detoxen is geen boetcamp en we zullen dan ook niet alleen genieten van smakelijke sapjes en smoothies, maar ook van verschillende vormen van Yoga, ademwerk, (geleide) Meditaties, klankschalensessies, stiltewandelingen in de natuur, knapperende vuurtjes, onze huiseigen sauna en andere verrassingen tijdens de ontdekkingsreis in jezelf.

De vraag "wat betekent voeding eigenlijk ?" komt op diverse gebieden aan bod. Niet alleen het eten zelf, maar ook wat voeding op mentaal, emotioneel,  en  op zielsniveau betekent. Door het vasten wordt je helderder en het wordt stiller in jezelf. Na verloop van tijd voel je energieker en heb je minder slaap nodig.

Vasten is een proces, waarin je kwetsbaar kunt voelen, vooral in de eerste paar dagen. Daarom is dit weekend alleen voor meisjes en staat in het teken van "Sisterhood": je mogen onderdompelen in vrouwelijke energie, waarin we elkaar steunen en tegelijkertijd laten Zijn. Jezelf  en de vriendschap met jouw lijf opnieuw ontdekken en vestigen.

Na (en voor) afloop van dit weekend kun je altijd met vragen bij mij terecht. Ik begeleid je graag in het herstructureren van bv je eetpatroon of wat zich ook aandient, waarin je alleen even niet verder komt.

 

Max. deelnemers:      8   ( vol )

Kosten:                   verblijf op basis van 2 persoons kamer 

                                € 365,-  

Inbegrepen:               Verblijf in de villa

                                Sapjes en Smoothies,

                                Yogalessen, Meditatie & overig programma

                                Persoonlijk samengesteld receptenboek voor 10 dagen (e-boek)  voor nieuwkomers                           

                                Voor- en nabegeleiding 

                                        korte neurotransmittertest + evaluatie

Niet inbegrepen:     Vervoer (het is ca. 3h rijden vanaf Amsterdam, we zullen zoveel mogelijk carpoolen)

 

Aanmelding:            info@de-ruimte.net

                                je aanmelding staat als je € 160,- aanbetaling hebt overgemaakt aan 

                                Fantastree, rek.nr NL37 TRIO 0212 2628 23 ovv  "Yoga & Detox Butgenbach" 

 

Recensies
Corona heeft ons aan huis gekluisterd, maar Tanja wist ons al detoxend ook aan de buis te kluisteren. Via video verbinding met elkaar een Detox weekend doen (en niet te vergeten de heerlijke receptjes via de mail!)

Wat zou hiervan terecht komen?

Na afloop kunnen we alleen maar zeggen live of via video de boodschap van Tanja komt altijd door. Maar er gaat natuurlijk niets boven live aanwezig zijn. We kijken er daarom naar uit om dit in het najaar voor t ‘eggie’ met elkaar te doen. Dank Tanja én Baldwin, voor het laten slagen van dit weekend!

Liefs, de yogazussies Linda & Connie
Suzanne:
Ik heb meegedaan met een (lente) detox weekend voor vrouwen in de Ardennen. Tanja heeft heel zorgvuldig het weekend georganiseerd, met ruime aandacht voor alle details en alle deelnemers. Het verblijf was fantastisch, met een sauna & jacuzzi in een mooie natuurgebied. Ook al heb ik weinig ervaring met meditatie en yoga (en detox-en), heeft Tanja mij (en iedereen) goed kunnen begeleiden zodat ik het meeste kon uithalen van de lessen. We hebben ook van heerlijke sapjes en smoothies en (verdunde) soepen genoten die Tanja zorgvuldig van te voren heeft uitgezocht en die we samen hebben voorbereid. En als bonus ben ik 3 kilo afgevallen : ). Ook voor en na het weekend zijn we begeleid met heerlijke recepten om verantwoord af en op te bouwen. Haar aandacht voor details en haar fijne manier van zijn heeft ervoor gezorgd dat het weekend vlekkeloos liep. Ik denk dat het zo goed gaat omdat Tanja een ware "natural" is in wat zij doet. Love what you do, do what you love.
Daniela:
" Ik had dit detox-weekend al maanden van te voren geboekt omdat de timing (eind maart met nieuwe maan) meteen goed voelde. Vooraf werd ik goed geïnformeerd over wat te doen en vooral laten, met verrassend lekkere recepten. Gelukkig wist ik wat ik kon verwachten en is het meer dan alleen sap-vasten. Want juist innerlijk werd er van alles geschoond. Niet zonder lichamelijk ongemak dus. Hoe fijn is het dan om met vrouwen samen te zijn, die allemaal het soort gelijke doormaken. Ieder op haar eigen manier.
De setting, de sfeer, de fysieke plek, Tanja's begeleiding, het samen eten voorbereiden in de grote keuken…alles was fijn en ondersteunend. Of je nu even op jezelf wilde zijn of onder de vrouwen, alles kon en liep als vanzelf. De warmte van de sauna, van de zon, de massagestralen van het bubbelbad waren meer dan welkom in dit proces. Ik ging als een geschoonde hernieuwde ik weer naar huis. Al waar ik ook daar nog kon nagenieten van de overheerlijke recepten om langzaam weer in het 'normale' ritme te geraken. In alles de moeite waard!…"
Archief
Vrouwenweekend Yoga & Detox
27 t/m 30 maart 2020

Lang Weekend Ardennen 
vervangen door online programma ivm Corona


Redu, Belgische Ardennen 
Stilte Weekend Yoga & Detox

Lang Weekend voor vrouwen & mannen 

La Roche, Belgische Ardennen 
Vr, 27 sept  t/m Ma, 30 september   2019
Vrouwenweekend Yoga & Detox

Lang Weekend Ardennen 

Dinant, Belgische Ardennen 
Vrijdag, 20 september   t/m  Maandag, 23 september   
           

Vrouwenweekend Yoga & Detox           

Vrijdag, 29 maart   t/m

Maandag, 1 april 2019


Lang Weekend Ardennen                                  Wirtzfeld, Ardennen  (bij Monschau)